Design by Lisbet Lark

Design by Lisbet Lark blev startet op af Lisbet Lærke i september 2015.

Formålet var at støtte opbygningen og driften af Julehjertemuseet, det nuværende Woven Heart Art Museum

"Kunst er dét, der kun fremstilles i ét eksemplar, originalen.


Design er dét, der fremstilles i flere eksemplarer. "


Citat: Lisbet Lærke, d 27. sept 2015

Vi altid været meget kreative begge 2.


Har vi manglet noget, som vi ikke kunne købe på markedet, så har vi altid fremstillet det selv.


Eftersom vi flyttede rundt efter Bents faste fjob, og Lisbet derfor altid har skulle beskæftige sig selv som freelancer, har det mest været hende, der designede og fremstillede nyt, alt muligt fra beskyttelsesmapper til

egne illustrationer til isoleringgardiner. Da hun var ganske ung, tegnede og syede hun kostumer, hatte og accessories  til Bellahøj Friluftscene, et amatørteater,  til forestillingerne, " Pinafore," "Can- Can, " Annie get Your Gun," og  My Fair Lady." Siden har hun designet og syet tøj og gardiner til familiens eget brug.



Møbeldesign:


Lisbet har altid redesignet og bygget møbler om, renoveret gamle møbler og derved forlænget deres levetid, tegnet og specialbygget transportkasser, og bygget nyt ud af gammelt. Alt fra radiatorskjulere til siddemøbler, udstillingsmøbler, og borde og skabe, har fået et nyt smukt  liv, efter de har været igennem hendes hænder.


I april 2014, da vi startede vores lille udstillingssted Kulturhulen op i Tisvildeleje i vores feriebolig, åbnede vi med en udstilling , der hed "Eco-design: Flex Furniture, Is it a?" med Lisbets eget design af et multimøblet  "Flexfurniture", som hun havde fået censureret igennem og med som det danske bidrag til designudstillingen Paris Prix Coal 2014. Her lød opgaven på at designe og fremstille et øko-design, bæredygtigt klinaneutralt  multimøbel til folk, der boede småt. Du kan se en video , hvor hun demonstrerer brugen af papmøblet "Flexfurniture" her:





Ejer:

Den private samling,

The Woven Heart Art Museum

På London Art Biennalen 2015 havde Lisbet Lærke fået censureret en antik ombygget Chelsea-pistolmontre igennem som møbelkunsthåndværk til at udstille sit Woven Heart Art "Sherlock Holmes Portrait," i Chelsea Old Town Hall i januar 2015.





Julepynt design og dekoration


Da hun har designet alt muligt andet, var det helt naturligt for hende også at begynde at designe og fremstille sit eget mini- og miniature julepynt til små træer, da vi i 2015 købte vores første lille ejerlejlighed i København. For det var umuligt at få noget fikst til det træ, vi havde plads til i vindueskarmen i en 2- værelses lejlighed. Samtidigt havde vi startet Julehjertemuseet op i Tisvildeleje, hvor vi heller ikke havde plads til et stort juletræ, og havde brug for støtte til at opbygge og drive det. Så hun fandt på at lave sit eget håndlavede design af miniaturejulepynt til juletræer helt ned i dukkehusstørrelsen, som hun solgte fra museumsbutikken, på markeder  og på internettet. Hun designede og håndfremstillede i 2014-2017 et meget stort antal af forskelligt fikst pynt til små træer til støtte for The Woven Heart Art Museum. På et tidspunkt havde vi nordens største udvalg af minijulepynt i vidt forskellige stilarter. Det mest kendte Design by Lisbet Lark julepynt blev hendes design og håndklip af mini- og miature flagguirlander i 3 forskellige størrelser, alle sammen til træer fra 50cm og nedefter i højden. Hun designede verdens mindste håndlavede flagguirlande i skala 1:12, med flag i str 3mm x 5mm. Den fremstiller hun stadig, ligesom hun også stadig fremstiller unikt julepynt på bestilling. Lige herunder vises et lille udsnit af hendes håndfremstillede designs indenfor dekoration og julepynt. Da vi flyttede til Nykøbing Falster i slutningen af 2019, nedlagde vi samtidigt hendes håndproduktion af Design By Lisbet Lark mini- og miniature julepynt for at frigøre hendes hænder til andre opgaver i forbindelse med renoveringen af Guldborghus, for der var meget brug for hende andre steder. Men når Woven Heart Art Museum åbner igen, planlægger vi at genoptage håndproduktionen af hendes eget design at mini- og miniaturejulepynt til små træer.

Dette punkt er stadig under opbygning

Grafisk design:

I 2011, da en frivillig gruppe fik ideen til at lave et museum til Woven Heart Art, var noget af det første, der skulle laves, et logo til museet. Lisbet Lærke har tidligere designet logo til andre brands, så det blev også hende, der som ulønnet designede museets første logo med navnet "Julehjertemuseet", med hendes eget woven heart art "Solnedgang ved Vesterhavet" som motiv. Senere d. 20.okt 2020 er navnet blevet ændret til

"Woven Heart Art Museum", også i logoet. I de første mange år solgte vi merchandise med logoet og forskellige grafiske produkter med nogle af de andre hjerter i samlingen for at finansiere museumsudstillingerne i Tisvildeleje og den videre udvikling af udstillingerne. Efter den midlertidige nedlukning i 2017 fortsatte salget af ting med logoet og med hendes kunstværker og design på til at finansiere en genåbning og køb af montrer til udstillingerne på The Woven Heart Art Museum i Nykøbing Falster. Du finder flere designs af Lisbet Lærke under punktet "Udgivelser, " med både hendes papirkunstværker og andre kunstværker, der er blevet udgivet i andre sammenhænge hos andre udgivere, men hvor det grafiske arbejde er lavet af andre. Her viser vi kun et lille udvalg af produkter, som Lisbet Lærke har designet , og  skabt motiverne til, lavet grafisk design til og solgt for at kunne opbygge museet:

Fra åbningen af Julehjertemuseet i Tisvildeleje i 2014 til udgangen af okt 2019 har vi fremstillet solgt produkter fra Design By Lisbet Lark til støtte for museet. Her er en lille foto collage fra nogle af salgsstederne:

Kramboden, museumsbutikken, Julehjertemuseet i Tisvildeleje 2014-2016

Museumsbutikken Julehjertemuseet i Tisvildeleje 2014-2016

Byens Bazar, Søborg, København, 

2017-2019

   Marked

   Charlottenlund       

   Travbane 2018-

   2019

Miniatureværkstedet i TIVOLI 2017

Artikel i ugebladet SØNDAG, uge 47, 2016 om den lille hvide håndklippede engel, Lisbet Lærke designede og klippede.


Foto: Heidi Maximillian.